Extince, 2019
Research,
Prototyping & testen
Speculatief product ontwerp


De straling van de zon is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Haar toenemende warmte gaat gepaard met een hoger risico op brandwonden en een toenemend aantal huidziekten. We beschermen onszelf met zonnebrandcreme, maar deze bevatten meestal microplastics die schadelijk zijn voor het zeeleven.  

Om de milleuonvriendelijke zonnebrandcremes te vervangen, hebben we een product bedacht dat niet alleen de mens beschermd maar ook de natuur, genaamd Extince. Voor Extince hebben we inspiratie gehaald uit het groen en rood om ons heen, met de Haematococcus Pluvialis alg als hoofdingredient. Deze alg creeërt een natuurlijke uv beschermer, astaxanthine. Astaxanthine is een belangrijk
pigment die bijvoorbeeld ook dieren als zalm, flamingo’s en garnalen beschermt tegen UV-straling.


De pads zijn gemaakt voor watersporters en afstemd op een 28 dagen durende huidcyclus. Je plaatst ze op de meest risicovolle zones, zodra de pad helemaal rood is gekleurd kan je hem in de zee werpen waar de pad volledig afbreekbaar op zal gaan in het zeeleven. Bij het kopen van Extince kan je ook de app downloaden die is voorzien van een face-scan, tips en informatie over hoe het product het best gebruikt kan worden, waar en hoelang.
In samenwerking met Nikki Giesen, Saskia Verleg, Lois Simon.